Apertium de nou en el Google Summer of Code

Apertium: Plataforma lliure/de codi font obert per a la traducció automàtica
Per tercer any consecutiu, el projecte de traducció automàtica lliure Apertium ha sigut seleccionat per a participar en l’edició de 2011 de el Google Summer of Code.

Google Summer of Code és un programa mundial que ofereix beques a estudiants per a programar en projectes de programari lliure (o “de codi font obert”). Enguany ha seleccionat 175 projectes de tot el món com Mozilla, KDE, Gnome, Debian, GCC, Gimp, Eclipse, Mico, LibreOffice, Perl o WordPress.

Apertium és una plataforma lliure de traducció automàtica que ofereix traductors automàtics entre un bon nombre llengües, així com les eines necessàries per a construir, de manera col·laborativa, traductors per a nous parells.

Apertium va participar també en les edicions de 2009 i 2010, on 9 estudiants de tot el món van rebre per part de Google una beca per a treballar en el projecte. Per a l’edició d’enguany, els estudiants poden presentar propostes des del dilluns 28 de març fins al divendres 8 d’abril 2011.

En la wiki d’Apertium pots trobar la llista d’idees per a fer més útil i millorar o expandir Apertium.

Des de Prompsit col·laborem activament amb aquest projecte tant en la part administrativa com en l’aportació d’idees i mentors que guiaran als estudiants en les seues propostes.

Tota la informació es troba disponible en https://summerofcode.withgoogle.com/organizations/5779930604896256/

Anima’t i participa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.