Nou format per a LaTeX en Apertium

Ens complau anunciar la recent addició d’un nou filtre de format per a Apertium. Hem estat esperant durant molt temps aquesta notícia: d’ara endavant podrem traduir fitxers LaTeX amb Apertium!

Aquesta nova funcionalitat ha sigut finançada pel Vicerectorat de Tecnologies de la Informació i dels Comunicacions de la Universitat Politècnica de València (UPV) i pel Servei de Promoció del Valencià de la Universitat d’Alacant (UA). Amb la contribució al desenvolupament d’aquest nou filtre de format, la UPV i la UA cobreixen una necessitat imperiosa de les seues comunitats universitàries, a els qui podran oferir un suport lingüístic més acurat i més àgil. I, alhora, estan contribuint a estendre aquesta oportunitat a tota la comunitat científica i educativa mundial, la qual usa intensivament LaTeX per a la creació de material docent, articles, presentacions, pòsters, etc. Per a Apertium suposa també un pas important per a facilitar la creació de continguts multilingües independentment del format de text en què estiguen escrits.

El filtre de LaTeX d’Apertium ha sigut desenvolupat per Prompsit Language Engineering, amb la implicació de Sergio Ortiz Rojas i Boyan Ivanov Bonev. L’excel·lent coneixement que tots dos tenen sobre Apertium i LaTeX ha sigut la clau per a la creació del filtre, una tasca que està lluny de ser trivial per la naturalesa flexible de LaTeX. El filtre de format cobreix la major part de les instruccions de LaTeX. Si trobeu alguna freqüent que valga la pena afegir, feu-nos-ho saber!

Fins prompte i que gaudiu fent traduccions de fitxers LaTeX!

Disponible (des de ja o molt ràpid) en:

http://politraductor.upv.es/
http://apertium.ua.es/
http://www.apertium.org/
http://aplica.prompsit.com/es/docs

José María Meseguer (UPV), Josep Forcadell (UA) i Gema Ramírez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.