Un projecte de Prompsit Informa per a Comissió Europea (DGT)

Dirección General de Traducción de la Comisión Europea

La Direcció general de Traducció és el servei de traducció de la Comissió Europea. Aquest organisme treballa en les 23 llengües oficials de la Unió Europea per a les quals compta amb un equip de traductors humans que usa habitualment eines lingüístiques per a fer el seu treball més eficient.

Necessitats del Client

La Direcció general de Traducció (DGT) de la Comissió Europea va obrir un procés de contractació pública per a ampliar els recursos de la plataforma de traduccióautomàtica Apertium i per a l'organització d'un taller pràctic sobre Apertium per als traductors de la Comissió.

Solucions adoptades

Prompsit va presentar, com a part de la seua proposta, el desenvolupament de llistats bilingües basat en la paralelització de textos i extracció automàtica de vocabulari i la participació d'experts de l'àmbit acadèmic, empresarial i de la comunitat de desenvolupadors d'Apertium per al taller. Aquesta proposta va resultar la guanyadora.

Resultat del projecte

Com a resultat es van publicar diversos recursos lingüístics de gran utilitat per al desenvolupament de traductors automàtics d'Apertium (i d'altres).